Opnieuw
Gezond

KALKOENGEBRAAD MET SPINAZIE, PASTINAAK & UI

Untitled design (24)
Facebook
Twitter
LinkedIn

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen : 

GEBRAAD:
Kalkoenstuk/Gebraad van +-800g
2 eetlepels zilveruitjes
200g kastanjechampignons

GROENTENMENGELING
4 grote wortels
3 grote pastinaken
1 grote ui
400g fijngehakte (diepvries of verse) spinazie (!zonder room)
1 teentje look
komijn
zwarte peper
grof zeezout

SAUS: Water en tapiocazetmeel

 

BEREIDING

Schroei het gebraad aan in een hete kookpot. Verminder het vuur, voeg een half glaasje water toe  en laat met een gesloten deksel sudderen. Na +- 30min voeg je de gehakte champignons en zilveruitjes toe. Dek opnieuw af en laat verder garen voor 30 minuten.

Hak de ajuin in fijne snippers en de wortels en pastinaken in schijfjes.

Verhit ondertussen een nieuwe pot met wat kokosolie. Stoof de ajuinsnippers goudbruin en voeg vervolgens de wortels en pastinaakschijfjes toe. Dek af en laat 15min garen op een lager vuurtje.

Na 15 min voeg je de gehakte spinazie toe en kruid je met komijn, zout en zwarte peper. Plet een teentje look en vermeng dit eronder.

Laat nog 5 min sudderen.

Ondertussen haal je het gebraad uit de pan en voeg je een half glaasje water toe in het vocht van het gebraad. Voeg 1 eetlepel tapiocapoeder toe om de saus wat in te dikken indien gewenst! Snij je gebraad en dresseer met de saus en groentjes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
LinkedIn

Lekker?

Deel je gerecht op instagram

& tag @Opnieuwgezond.charlotte

Meer van deze info ontvangen?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief

Meer artikels & recepten

Scroll to Top